Dolfijnen (7-11)

Dolfijnen (7-11)

Welkom bij de dolfijnen!

De dolfijnengroep bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste kinderen van 7 tot 11 jaar. Bijna elke zaterdag hebben zij opkomst op het Mezennest tussen 14:00 en 16:00 uur. Samen met hun leiding leren ze samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, doorzetten en elkaars sterke punten benutten of zwakke punten accepteren. Het leidingteam zorgt iedere week voor een wisselend programma waar de dolfijnen veel plezier aan beleven.

Wat doen we?

In de wintermaanden zijn we te vinden op het clubhuis in Beverwijk, hier spelen we veel buiten en bakken we zoete broodjes op het kampvuur. Het bos aan de overkant leent zich heel goed voor smokkelspellen en bij slecht weer hebben we binnen genoeg ruimte om te knutselen of film te kijken.  En, omdat we een waterscouting groep zijn, bereiden we de dolfijnen ook voor op het zeilseizoen. De oudste dolfijnen krijgen de theorie uitgelegd van het zeilen (CWO) en met z’n allen leren we de vletten kennen.

In de zomermaanden zijn we vaak te vinden op de Stierop. De Stierop is een scoutingterrein gelegen aan het Uitgeester/Alkmaardermeer waar we samen met andere waterscoutingverenigingen onze vletten in een haventje hebben liggen. Met de dolfijnen gaan we hier graag op kamp en springen we bij voorkeur de hele dag het water in vanaf de steiger. Gedurende het zomerseizoen zeilen we hier ook 1x per maand met onze dolfijnen. Zo bereiden we ze spelenderwijs voor op de tijd bij de zeeverkenners!

En waar de dolfijnen het hele jaar naar uitkijken is het dolfijne(n) zomerkamp! Dit jaar gaan we naar….ja dat is nog een verrassing, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang!

Momenteel hebben we nog een aantal plaatsen vrij bij de dolfijnen. We zijn vooral op zoek naar meiden rond de 8 jaar, maar iedereen tussen 7 en 11 (en met zwemdiploma) is welkom! Opgeven kan hier!