Zeeverkenners (11-16)

Zeeverkenners (11-16)

Welkom bij de Zeeverkenners!

De Zeeverkennersgroep bestaat uit ongeveer 25 enthousiaste kinderen van 11 tot 16 jaar. Bijna elke zaterdag hebben zij opkomst op het Mezennest tussen 10:00 en 16:30 uur. In bakken (een groep van ongeveer 6 kinderen) leren ze samenwerken, verantwoordelijkheid nemen, doorzetten en elkaars sterke punten benutten of zwakke punten accepteren, natuurlijk gebeurt dit ook buiten de bakken om, want je moet met iedereen samenwerken. Het leidingteam zal hier natuurlijk ook bij helpen en zal voor leuke en leerzame activiteiten zorgen.

Wat doen we?

In de wintermaanden zijn we meestal te vinden op het clubhuis in Beverwijk, hier wordt in de ochtend aandacht besteed aan het onderhoud van de boten, zoals het schuren en verven van de boot en al het houtwerk (Bootonderhoud). Als het vermoeiende werk erop zit hebben de zeeverkenners en hun leiding een half uurtje pauze waarin de zeeverkenners vrij zijn om te doen wat ze willen. Om 13.00 openen we altijd de dag, dit houd in dat we in uniform bij de vlaggenmast staan en de vlag gehesen wordt waarna de wet opgelezen wordt. Als het openen erop zit doen we activiteiten zoals een kampvuur maken, een vlot bouwen en noem maar op. Bij slecht weer hebben we binnen genoeg ruimte om dingen te doen, denk hierbij aan het leren van de theorie voor in het zomerseizoen, dit krijgen de zeeverkenners in drie moeilijkheden, voor de jongste bij de groep geven wij CWO-I en hoe hoger je rang wordt hoe meer we verwachten dat je CWO-III aankunt, natuurlijk kan iedereen op voor CWO-III en dit motiveren we ook. Verder is er in de winter tijd voor het gezellige computerweekend “ScoutSoft”, hikes (kampeertochten) en allerlei activiteiten in de duinen en aan zee.

In de zomermaanden zijn we te vinden op de Stierop. De Stierop is een scoutingterrein gelegen aan het Uitgeester/Alkmaardermeer waar we samen met andere waterscouting- verenigingen onze vletten in een haventje hebben liggen. Met de Zeeverkenners zeilen we hier iedere zaterdag en gaan we over het hele meer zeilen, hierbij leert iedereen zeilen en krijgt iedereen ook de mogelijkheid om hier beter in te worden. een paar keer per jaar zijn hier zeilwedstrijden, hier doet iedere waterscouting- verenigingen bij de Stierop aan mee. ook worden hier kampen georganiseerd.

En waar de Zeeverkenners het hele jaar naar uitkijken is het zomerkamp! Dit jaar gaan we naar….ja dat is nog een verrassing, maar de voorbereidingen zijn al in volle gang!

Heb je interesse en lijkt het je leuk om een keer mee te doen? Opgeven kan via onderstaand formulier

Het leidingteam

Het leidingteam bestaat uit: Erwin, Jenson en Olaf. De meeste van hen zijn zelf al langere tijd lid van de  Mees Toxopeus en geven nu hun kennis door aan de Zeeverkenners.

De zeeverkennersleiding is ook per email bereikbaar